Verslag Engelandreis

(Dit verslag is ook te vinden op onze Facebook pagina)

Na een geweldig en intensief weekend, hier nog even een verslag van ons wel en wee. Door gebrek aan internet, konden we jullie niet op de hoogte houden van onze belevenissen, maar beter laat dan helemaal niet…
Op vrijdag avond kwamen we aan in “onze” jeugdherberg. Nadat de kamerindeling was afgerond konden we allemaal ons bedje (!) opmaken en snel nog even een toespraakje aanhoren van Henk.

image

De volgende ochtend moest er alweer snel worden gerepeteerd, onder het toeziend oog, en meezingende mond van de ouders en medereizigers. Er stond namelijk een aantal hymns op het programma van de Choral Evensong in Rochester, en je kunt daar natuurlijk niet met je kaken op elkaar blijven staan… In de middag snel naar Hythe, waar we het Requiem van Fauré zouden gaan zingen.

IMG_1661

We zijn nog even bij het strand geweest om stenen in de zee te gooien, onder de – zij het wat waterige – middagzon. Na de repetitie mochten we daar ook weer even in de crypte om de schedels en andere botten te aanschouwen!

IMG_1659

Het concert werd goed ontvangen, en we mogen wel zeggen dat de jongens (en de mannen ook hoor!) een geweldige prestatie hebben geleverd onder niet al te geweldige omstandigheden… Chapeau daarvoor!
Snel weer terug naar de jeugdherberg, want de volgende ochtend moesten we al vroeg weer naar Rochester om daar de Mattin (Metten) mee te maken: Een soort Evensong, maar dan ‘s ochtends.

IMG_1662

Onder de prachtige klanken van het orgel en Stanfords Jubilate en Te Deum hebben we kunnen genieten van de prestaties van het Rochester Cathedral Choir. De koster kon het niet laten mij nog even aan te spreken: “Now you know what the competition is…” Ik reageerde prompt: “We will let you smell a poop…”, waarop hij mij niet-begrijpend aanstaarde… Ik heb hem maar gelaten…
We mochten repeteren in het “heilige der heiligen”, de repetitieruimte van het Rochester Cathedral Choir, een ruimte die langs de wanden complete gevuld was met koormuziek en in het midden een vleugel.
Na de repetitie was het tijd om samen met het Rochester Cathedral Choir in de kerk te repeteren. Voor veel bezoekers al aanleiding om eens te komen kijken wat voor prachtige muziek daar ten gehore werd gebracht.

IMG_1671

Aansluitend hebben we de Joint Choral Evensong uitgevoerd, waar we veel goede reacties op kregen, zelfs van de koster!
Snel naar de Jeugdherberg, want er moest weer gegeten worden, waarna we de bonte avond hebben gevierd met het Maffiaspel, een Spooookverhaal (onder kundige begeleiding van Henk, wat heeft die man een muzikaal inzicht!), en gezamenlijk zingen van verschillende liederen. Uitgeteld het bed in, onze laatste avond zat er al weer op.
Maandagmorgen hebben we nog kunnen rodelen van de opbrengst van het concert in Hythe, waarna we zo’n beetje richting de boot konden. Een onstuimige overtocht werd ons voorgeschoteld, maar we zijn veilig aan wal gekomen. De rest van de reis verliep voorspoedig, althans, bij ons wel. We kijken terug op een prachtig weekend (het weer had mooier gekund), we hebben veel geleerd, en hebben het erg gezellig gehad.